Rock Werchter 2002!

Jawel, ook dit jaar was er weer zo’n festivalletje in Werchter, een gat in de aanvliegroute van Zaventem, zo ergens in de beurt van Leuven. En dat ze daar een goed festival kunnen bouwen hebben ze dit jaar weer bewezen! De hele zooi was op voorhand al compleet uitverkocht maar interjrs had toch ook weer een kaartje weten te bemachtigen en dus ging het voor de 5de keer richting camping C2! Lees maar verder hier wat er zoals is gebeurd en wat himself er allemaal van heeft meegekregen.

Donderdagavond nog drukke boel: accu’s opladen, tas klaar maken, alles bij elkaar zoeken wat ik niet nodig heb maar wel denk mee te nemen (veel te veel dus), ff bij marco geweest die me nog ff aan ’t schilderen zette (oftewel m’n klauwen meteen weer onder de verf *grrr*). Tegen 10 uur nog ff in de Tup terecht gekomen omdat daar nog een “vergadering” was over het 2de dartteam van de Luifel waar ik vanaf eind augustus ook mee ga gooien (ja, ik heb nog niet genoeg te doen). Later aan de toog nog ff “doorvergaderd” en om 12 uur toch maar opgestapt (hoogste tijd).
Vrijdagmorgen om kwart na 5 m’n bedje uit, tas + tent + rotzooi in m’n auto geladen, een paar sneje brood uit de koelkast gegrabbeld, fles spa open en de auto in waar ik om 6:01 bij tsjieuke mee aankwam. Net op tijd dus! Ma goed, daar stonden laur & ton al te wachten maar ik was niet de laatste. We mosten nog een zooi eten inladen en daarna aftocht naar Werchter. Onderweg in Kinrooi nog ff patricia opgepikt zodat die niet eenzaampjes achter hoefde te blijven.
Tegen half 8 waren we al aan de camping, tentje opgezet, luchtbed opgeblazen en om half 9 was de eerste fles bier al leeg. En die smekte al royaal goed! Goed teken voor de rest van de dag (en ’t weekend) dus! Tsja, de verdere vrijdagmorgen maar wat rondgehangen en gewacht tot de vroege arriveerders ook wakker werden (vooral Bout had een tijd nodig: die lag tot 12 uur op een bank in een teringtubbie pakje z’n roes uit te pitte… ach ja). Rond de middag eens wat gaan wandelen, m’n jaarlijkse kaartje gekocht en opgestuurd (naar Tup, daar hebben ze onderhand een aardige verzameling kaartjes hangen & de zomer is nog maar net begonnen!), ff aan de wei geweest kijken (maar d’r was nog nix open. wel al veel mensjes die al voor de poorten stonden te wachten. Terug naar de camping dus. Toen was ’t geloof ik ook al tijd voor de eerste BBQ, was wel weer goed te pruimen. En tsja, na die BBQ is ’t ff rust he, dus maar in m’n tentje gaan liggen om ’t luchtbed uit te testen. Bleek dat perfect te zijn opgeblazen waardoor ik er een aantal uurtjes m’n oogjes op dicht kunnen houden. In ’t begin van de avond werd ik weer een bietje wakker en kreeg ik dorst….. een paar bekers cola volstonden om m’n ogen weer open te houden waarna een aantal flessen Ops-Ale de avond hebben gevuld (of was ’t nou m’n maag die zich daarmee vulde??? ) In elk geval tegen 12 uur of zo wat compleet out m’n tentje opgezocht en as een blok in slaap gevallen. (combinatie van alcohol met een paar hijsen van ongedefinieerde alternatieve sigaretten werken bij mij alleen maar slaapverwekkend. en niet een bietje).
Zaterdagmorgen, tegen 9 uur begint de zon de tent op te warmen en tegen een uur of 10 knalt de muziek weer loeihard uit de boxen dus tijd om op te staan, te ontbijten met een fles cola en spek & eier. Zo rond half 11 ben je dan weer compleet boven water en is ’t tijd voor een ochtendwandeling naar de wei. Daar bleek nog nix open te zijn, dus nog maar ff trug naar de camping om eerst de inwendige mens te voorzien van vloeistof. Deed deugd en tegen 2 uur werd wederom de voettocht reden podium aangevangen waar we voorzien van een leuk armbandje dit keer wel naar binnen konden en zo Within Temptation konden bekijken en beluisteren. Ik is totaal geen Gothic fan, maar t klonk wel aardig! Lekker liggend op de wei in ’t (toen heerlijk warme) zonnetje besef je dat werchter gewoon grandioos sjiek is! Gezellige muziek, goeie sfeer, leuke mensjes om je heen… tsja, wat wil je nog meer? Euhm, ja, ff chill down na Within dus: maar zelfs daar is in Werchter aan gedacht: achter op de wei is de Chil Out ondergebracht: een verzameling stands met allerhande festival rommel die leuk en geinig is op ’t festival maar waar je later, thuis in de cold & cruel world, nix aan hebt. Ma goed, altijd leuk om er een uurtje rond te kuieren. Daarna weer terug naar de camping om de inwendige mens te voorzien van vast & vloeibaar voedsel. Een (korte) siesta volgde hierna waarna er ff gezorgd werd voor genoeg vloeistof in het lichaam en wederom de wandeling naar de wei gemaakt werd. Daar aangekomen was de set van Bush bezig wat verrekte aardig klonk! Na nog een t-shirtje gescoord te hebben (RAMMMMMMMMSTEIN!) en Stijntje gebeld te hebben vonden we de rest van de bende een end verderop richting hoofdpodium terug. Wel leuk, een groep van zo’n 30 mensjes uit Biesel & omgeving hangt daar een bietje bij elkaar. Na Bush was ’t wachten op Rammstein, maar dat wachten was wel de moeite waard! Spectaculaire show, harde muziek in militarisch Duits (ma ja, dat mot dan maar he…) en een compleet gekke wei vol met feestende mensjes, FANTASTISCH dus!
Na Rammstein was t tijd om te pisse waarna de zoektocht naar de rest van de bende eindigde met het begin van de Chili Peppers. Niemand meer terug te vinden in ’t donker en dus maar gewoon naar de Peppers geluisterd en gekeken en het niet echt fantastisch bevonden, maar goed, nog wat drankbonnen op zak & dus maar naar een Tapkraan om wat bekers Stella te halen. Tegen ’t end van de Peppers waren de drankbonnen op en dus maar terug gelopen naar de Camping waar al een deel van de rest ook waren. Ma goed, hondsmoe & om 1 uur m’n luchtbed weer eens aanschouwdzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Sundaymorning early day, nou ja, 9 uur wakker & hongerig dus opgestaan, cola gezopen, spek & eier ontbijt en maar gewoon ff relax wakker zitten worden onder ’t maken van nog wat meer foto’s. Tegen 11 uur weer eens een gezonde ochtendwandeling gemaakt en onderweg een krantje gehaald. Laura en Ton zien ’t al nie meer zitten en breken de tent af en gaan al richting huis. Ton wil nl de finale zien…. (lees: slapen op de bank 🙂 ). Krantje gelezen, Ops-Ale erbij, gezellige mensjes & nog altijd aardig weer! (wie had er nou regen voorspeld????) Tegen 1 uur alles klaar gezet voor de FINALE! Jawel, tuurlijk is de bende van Biesel voorzien van maar liefst 2 (TWEE!!!) TV’s! Weliswaar van minimale afmetingen maar we konden kijken, 1x in kleur en 1x in zwartwit. Bakken bier in de buurt, sjips uit de auto & zien hoe Brazilie de Duitsers in maakt. Wel een leuke manier om voetbal te kijken en aardig om een deel van de middag om te krijgen.
Na de wedstrijd tijd om ff wat te happen en daarna…. siesta! (uiteraard). Aan het begin van de avond is ’t weertje nog lekker en dan dus maar op een bank wat gezellig gaan zitten buurten met de rest. En zo werd t later en later…. tot het tegen 1 uur in de nacht toch wel erg frisjes & laat werd…. en dus maar voor de laatste nacht de tent in…. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Tell me why, I HATE MONDAYS! Tuurlijk, een echte maandag! Eerst om 6 uur wakker worden maar ’t nog te vroeg bevinden en een uurtje later weer wakker worden van de regen op de tent…. *BRRRRRRRR* jammer, ’t had nog een morgen droog mogen blijven! Maar goed, alles bij elkaar geraapt, in m’n tas gegooid, enigszins schone kleren aangetrokken en alles in de auto gemikt. Fles Cola geleegd, tent opgeruimd & in de auto gegooid en afgenokt richting het oosten -> Limbabwe, ik kom er weer aan!
Ma goed, thuiskomst tegen half 11 en dus om 12 uur eindelijk lekker frisjes gedouched & tijd om te relaxen…. Dat was dus weer een weekendje Werchter!
Volgend jaar WEER!!!!!

Trouwens: de digicam is ook meegeweest en daarom heb ik ook nog een leuke verzameling foto’s gemaakt die je op www.stramproy.nu kunt bekijken. hieronder de directe links naar die foto’s:
Vrijdag, eerste dag dus
Zaterdags een bietje bijkomen
Zondags, de laatste dag… alweer 🙁